علاوه بر کیفیت، شکل و نوع تیغه، باید به جنس و شکل دسته نیز در هنگام انتخاب و خرید چاقو توجه کرد. مهمترین نکته در این مورد این است که چاقو باید به خوبی در دست قرار گیرد. بنابراین بهتر است که حتی الامکان چاقویی را انتخاب کنید که راحت در دست قرار گیرد و به اصطلاح در طراحی و تولید آن اصول ارگونومیک رعایت شده باشد.
دسته چاقو میتواند از پلاستیک، چوب یا فلز ساخته شود.
دسته های چاقو پلاستیکی را میتوان به سرعت و به راحتی تمیز کرد. به همین دلیل از نظر بهداشتی شدیدا توصیه میشود. این نوع مواد در برابر محو شدن و تغییر رنگ مقاوم و همچنین دارای وزن سبک تری نسبت به چوب میباشند.
دسته های ساخته شده از چوب نیز نسبت به دسته های پلاستیکی این مزیت را دارند که مواد طبیعی موجود در چوب باکتری ها را از بین میبرند. علاوه بر این، چوب ذوب نمیشود و استحکام بیشتری دارد. البته ویژگیهای بهداشتی سطوح چوبی مدتهاست که محل مناقشه و بحث در صنعت آشپزی بوده است، به این دلیل که منافذ چوب میتواند میزبان رشد باکتریها باشد. علیرغم بحث علمی ذکرشده، قوانین بهداشتی که ممکن است استفاده از چوب را در برخی کاربردها محدود کند، فعلا وجود ندارد. با این حال ممکن است در بعضی رستوران ها و حتی صنایع غذایی بعضی کشورها استفاده از چاقوهای دسته چوبی منع شده باشد، اما در جاهایی که مجاز هستند، بسیاری از سرآشپزها دسته های چوبی را به دلیل ظاهر و اغلب به دلیل سنت و نوستالژی مرتبط با آنها ترجیح میدهند. وزن چوب نیز یک مزیت محسوب میشود، زیرا داشتن دسته کمی سنگین تر از تیغه میتواند به کاربر امکان کنترل بیشتری بدهد. چوب هایی مانند سیاه چوب آفریقایی، چوب رز و گردو در ساخت دسته چاقو اغلب رایج هستند و گاهی اوقات با رزین تثبیت میشوند تا از تخریب جلوگیری شود.
دسته های چاقو ساخته شده از فلز تنها به دلایل زیبایی و ظاهر محبوب هستند. از آنجایی که فلز گرما را هدایت میکند، ممکن است در مواردی محدود به کاربر آسیب وارد شود. بعنوان مثال وقتی چاقو روی اجاق گاز قرار میگیرد، دسته به دلیل رسانا بودن همراه با تیغه داغ میشود. همچنین به دلایل بهداشتی، چاقوهای دسته فلزی توصیه نمیشود، زیرا اگر با آنها برای مدتی طولانی کار کنید، باکتری ها میتوانند به سرعت در دسته تکثیر شوند. ولی از آنجایی که چاقوهای دسته فلزی اغلب از یک تکه فلز پیوسته ساخته شده اند، تمیز کردن آنها با سهولت انجام میشود.
در بخش غذا و پذیرایی، دسته چاقوها اغلب باید دارای کدهای رنگی باشند. یکی از شایع ترین علل بیماری های مرتبط با غذا (مسمومیت غذایی) عاملی به نام آلودگی متقاطع یا انتقال باکتری های مضر از یک محصول غذایی به محصول دیگر از طریق ابزار، تجهیزات یا دست های آلوده است، که کدگزاری دسته های چاقو بوسیله رنگ های مختلف تا حدودی کاربران را در جلوگیری از انتقال باکتری ها کمک میکند. همچنین رنگ های مختلف دسته های چاقو نشان دهنده کاربردهای مختلف آنها نیز است. بعنوان مثال:
دسته چاقو قرمز: گوشت خام
دسته چاقو آبی: ماهی
دسته چاقو زرد: طیور
دسته چاقو سبز: سبزیجات
دسته چاقو قهوه ای: گوشت آب پز یا تفت داده شده
دسته چاقو سفید: پنیر و لبنیات
بستن *نام و نام خانوادگی * پست الکترونیک * متن پیام |
دفتر مرکزی تک مس : زنجان - کوی فرهنگ - بلوار لاله - خیابان نیلوفر 4 - پلاک 877
آدرس فروشگاه تک مس: زنجان - سبزه میدان - کوچه باشگاه - پاساژ کسری - طبقه منفی 1- پلاک 3 تلفن 02433366383
تلفن های تماس :09123422539 - info@takmes.ir
تمامی خدمات و محصولات این سایت، حسب مورد دارای مجوزهای لازم از مراجع مربوطه میباشند و فعالیت های این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است.
خرید اینترنتی و حضوری انواع چاقو و ظروف مسی از فروشگاه اینترنتی تک مس - انواع چاقو آشپزخانه، شکاری و جیبی با کیفیت زنجانی و خارجی، مناسب آشپزخانه، طبیعتگردی و کمپینگ، مسافرت و شکار، انواع ظروف مسی آشپزخانه، پذیرایی، ملیله، قلمزنی و ... قیمت ارزان و ارسال سریع و مطمئن.